Ольшанська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

ПІДСУМКИ РОБОТИ ОЛЬШАНСЬКОЇ  ОТГ ЗА ТРАВЕНЬ, ЧЕРВЕНЬ, ЛИПЕНЬ 2020 РОКУ

Дата: 15.07.2020 10:10
Кількість переглядів: 395

ПІДСУМКИ РОБОТИ ОЛЬШАНСЬКОЇ  ОТГ

З ТРАВНЯ ПО ЛИПЕНЬ 2020 РОКУ

          БЛАГОУСТРІЙ

  • В Ольшанському закладі дошкільної освіти відновлено вуличні веранди для малечі.  Завершено  роботи по облаштуванню двох вуличних веранд на майданчику в Ольшанському закладі дошкільної освіти, які вийшли з ладу. Одну з яких було повністю демонтовано та побудовано нову, іншу відновлено та замінено дах. Залишилося дочекатися відкриття садочку після карантину, щоб малеча змогла із задоволенням проводити там час граючись на свіжому повітрі.

  • У місцевому парку селища Ольшанське проведено роботи з  облаштування місць для комфортного відпочинку  мешканців громади.  Також дооблаштовану ще одну альтанку для відпочинку мешканців. Шановні мешканці нашої громади, селищна рада звертається до Вас з проханням, бережливо відноситись до майна, зберігати чистоту, несмітити в зоні відпочинку. Відпочивайте із задоволенням.

    

  •  Дитячий майданчик в смт Ольшанське після капітального ремонту готовий прийняти малечу громади в свої обійми. Завершено  роботи по облаштуванню доріжки тротуарною плиткою,  яка веде на дитячий майданчик  смт Ольшанське.

  • Завершено   роботи з відновлення вуличного освітлення у селищі Ясна зоря Ольшанської громади. Це був єдиний населений пункт громади, який довгий час залишався неосвітленним. Ольшанською селищною радою у 2018 році було проведено монтажні роботи по облаштуванню ліній вуличних електромереж. Однак не все було швидко й гладко, і не тільки в будівництві, як у процедурі під'єднання нових мереж до загального електропостачання, так як дані електричні мережі належить Одеській залізничній дорозі. Довгими перемовинами селяни віднедавна бачать щовечора - автоматично вмикається освітлення, інтенсивність якого регулюється з настанням сутінок.

Відтепер всі населені пункти Ольшанської об'єднаної територіальної громади забезпечені вуличним освітленням з встановленням сучасних енергоефективних технологій та постійно проводяться поточні роботи по утриманню мереж вуличного освітлення!

  • Ольшанською селищною радою дооблаштовано дитячі  ігрові майданчики населених пунктів громади таких як с.Сапетня, с.Ясна Зоря, С.Трихати, с.Булгаківка. Було встановлено дитячі ігрові елементи, лавки,  урни, впорядковано територію  на дитячих майданчиках.

 

  • Робітниками з благоустрою виконуються такі роботи як викос трави, фарбування дитячих майданчиків, елементів, лавок  по селищу, оновлення пішохідних переходів та дорожньої розмітки в смт Ольшанське, роботи з благоустрою на площі де триває відновлення фонтану та прилеглої території.

 

В смт Ольшанське проведено реставрування місцевого фонтану мозаїкою. Ведуться активно роботи по заміні старої плитки, яка вийшла з ладу та вкладення нової на площі біля фонтану. Найближчим часом місцевий фонтан запрацює на повну силу і мешканці громади зможуть активно відпочивати та проводити вільний час, користуючись безкоштовним WI-FI інтернетом у зоні відпочинку біля фонтану.

  • Проведено ямковий ремонт доріг у с.Трихати та смт Ольшанське

?

  •  У с.Трихати на місцевому кладовищі замінено паркан на  новий  встановлено ворота.

 

  • Триває  реконструкція спортивного комплексу в смт Ольшанське. Наразі на об’єкті вже установлено на бетонну основу бортові камені, підготовлено під заливку бетоном стрічковий фундамент, здійснюється гідроізоляція стін, фундаментів. Також триває установлення бетонних підпірних стін і стін підвалів, улаштування одношарової основи зі щебню та основи з відсіву автогрейдером. Майже на 90% виконано роботи з монтажу огорожі та воріт. Окрім цього, зараз продовжується утрамбовування ігрових полів, залито та відшліфовано 80 метрів бігової доріжки. У результаті реконструкції на спортивному комплексі з’явиться два мультифункціональних спортивних майданчика, майданчик для гри у теніс, легкоатлетичне ядро з біговими доріжками, нестандартне гімнастичне обладнання та вуличні спортивні тренажери. Загальна площа об’єкту становить понад 5,5 тис. м2. 

  • Ведуться роботи по прибиранню будівельного сміття з території старої школи. Цементний завод надав спецтехніку для розчищення території від будматеріалів. Виносимо велику подяку Дикектору філії "ЮГцемент" філія ПРАТ "Дікергофф цемент Україна" МАРКО КАРТУРАНУ,  заступнику директора з виробництва РУСЛАНУ ЛОБУНЬКО, працівнику заводу СЕРГІЮ АРТЕМЕНКО у вирішенні даного питання. Ольшанська селищна рада дуже вдячна  за тісну співпрацю, спонсорську допомогу та сприяння у вирішенні багатьох соціально-економічних питань громади.

           

       ОСВІТА

  •     За умов карантину який триває по всій Україні, випускні вечори, останні дзвоники ув освітніх закладах Ольшанської громади були нажаль скасовані.
  • 15 червня 2020 року в неофіційній обстановці відбулося вручення атестатів та відзнак учням 9 класів Ольшанського ЗЗСО з дотриманням умов карантину.   Ольшанська селищна рада щиро вітає  випускників 9 класів із закінченням навчального року та бажає подальших успіхів у навчанні, правильно визначитися з майбутньою професією, тим хто планує вступити до інших навчальних закладів легкого вступу, наснаги, хай ваші задуми обов’язково здійсняться. Всім іншим учням Ольшанського та Трихатського ЗЗСО з 1 по 11 класи гарного літнього відпочинку, успіхів, набратися сил для подальшого навчання після літніх канікул.

  •  Для юних випускників Ольшанського та Трихатського ЗДО традиційно від селищної ради було закуплено 28 шкільних ранців, 22 випускники Ольшанський ЗДО, 6 випускників Трихатський ЗДО. У Ольшанському та Трихатському ЗДО в неофіційній обстановці майбутнім першокласникам було вручено дипломи про закінчення садочка та портфелі від  з дотриманням усіх умов та правил карантину.

          Ольшанська селищна рада щиро вітає всіх юних випускників Ольшанського та Трихатського закладів дошкільної освіти із закінченням дитячого садочку!        

Дорогі випускники, майбутні першокласники попереду на Вас чекає багато нового та цікавого. Бажаємо хорошого навчання у школі, відповідальності, радості, нових успіхів, знайти у школі безліч нових друзів, здоров'я, нових цікавих знань, вмінь, нехай все завжди виходить. Неодмінно добре відпочити влітку, та набратися сил для подальшого навчання у школі! А батькам наснаги, терпіння, міцного здоров'я, добробуту та всіляких гараздів!

  • Вирішено  питання по відновленню роботи освітніх закладів Ольшанеської ОТГ під час адаптивного карантину. Проведено засідання  комісії   техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з приводу відкриття закладів дошкільної освіти та Інклюзивно-ресурсного центру на території Ольшанської громади.    Було  прийнято рішення надати дозвіл на відновлення роботи Ольшанського закладу дошкільної освіти та Інклюзивно-ресурсного центру ОТГ Миколаївського району з 15 липня 2020 року за виконання певних санітарних умов та дотримання карантинних заходів.  У  закладах створено максимально безпечні умови для вихованців та працівників. Нажаль відновлення роботи Трихатського ЗДО поки що залишається під питанням.  З 15 липня 2020 року розпочато тестовий етап відкриття закладів дошкільної освіти та ІРЦ з дотриманням всіх протиепідемічних заходів та з урахуваннях постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року№25. В Ольшанському ЗДО на цьому тижні поки що відкрито одну групу на 10 дітей, вже з 20 липня 2020 року запрацюють три вікові групи по 10 чоловік на період адаптивного карантину, лише для працюючих батьків. Батьки по можливості повинні забезпечити свою дитину особисто паперовими рушниками та питною водою на період карантину для відвідування ЗДО. Також від батьків необхідна буде довідка з місця роботи та довідка на дитину від сімейного лікаря про задовільний стан дитини.

           ЗАКЛАДИ КУЛЬТУРИ

  • Вихованці  Ольшанського будинку культури взяли участь в обласному фестивалі "АRТ МІХ", який проходив у м.Миколаїв під відкритим небом біля краєзнавчого музею, отримавши призові місця у різних номінаціях.

- Горбань Єлизаветта І місце (спецприз) у номінації декоративно прикладного мистецтва, студія кераміки "Горнятко" Ольшанського БК ( керівник Руслан Горбань)

- Зуб Ігор І місце у номінації вокальне мистецтво ( керівник гуртка Ольшанського БК Анатолій Коломенко).

- Аліна Білявська - ІІ місце (керівник гуртка Ольшанського БК Струкова Олена).

- Дует "Меломани" ІІ місце (керівник гуртка Ольшанського БК Надія Разгребенська).

  • 27 червня 2020 року на базі Комунального закладу культури "Миколаївський обласний краєзнавчий музей" відбувся обласний конкурс козацької пісні «Битва хорів» з метою відродження та збереження традицій козацтва південного краю, козацького побуту й героїки у творчості сучасних аматорських вокально-хорових колективів.   Ольшанську громаду представляли - народний вокальний ансамбль "Джерело" Ольшанського будинку культури та вокальний ансамбль "Пісенні барви" Трихатського будинку культури. І знову маємо чудові результати:

 

I місце - вокальний ансамбль "Пісенні барви" Трихатського БК (керівники - Валентина Ярова та Антоніна Ковальчук).

III місце - народний вокальний ансамбль "Джерело" Ольшанського БК (керівник Микола Проданюк).

Вітаємо з досягненнями та дякуємо за наполегливу працю, високі результати і творчий вогник у Ваших серцях!

  • 14 червня на базі Комунального закладу культури "Миколаївський обласний краєзнавчий музей" відбувся перший обласний конкурс гумору та сатири «Веселі витребеньки», у якому брали участь 59 виконавців з Миколаївської області. Представники закладів культури Ольшанської ОТГ знову порадували гарними результатами:

1. Дует «Сусідоньки» у складі Федорової Ольги та Сливко Лариси – І м. номінація «Театральні витребеньки» ІІІ категорія – Ольшанський БК;

 2. Гаман Наталія – ІІ м. номінація «Гумор та сатира» ІІІ категорія – Трихатський БК.

3. ІІІ місце - театральна студія "Прем'єра" Трихатського будинку культури у номінації "Театральні витребеньки", ІІІ категорія (керівник Валентина Ярова)

Усі переможці обласного конкурсу гумору та сатири будуть нагороджені дипломами управління культури, національностей та релігій Миколаївської райдержадміністрації.

Вітаємо та дякуємо Вам за творчий підхід, плідну роботу та завжди креативні ідеї. Бажаємо успіхів і натхнення!

Ольшанська селищна рада від щирого серця вітає талановиту молодь ОЛЬШАНСЬКОЇ ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ з відмінними результатами! Бажаємо всім учас0никам та їх наставникам великих досягнень, творчих успіхів, найвищих перемог у всьому! Громада вами пишається! Так тримати! Ви наша гордість!

СПОРТ

  •       6 червня 2020 року за підтримки Миколаївської обласної асоціації футболу у селі Нечаяне Миколаївського району відбувся Кубок відкриття футбольного сезону Миколаївського району. В змаганнях взяли участь  наша футбольна команда  ОЛЬШАСЬКЕ де в запеклій боротьбі виборола срібло.  Футбольний сезон відкрито!
  •   Стартував  чемпіонат Миколаївського району з футболу. РАДСАД -ОЛЬШАНСЬКЕ 4-1, ОЛЬШАНСЬКЕ-ВЕСНЯНЕ4-3, КРИВА БАЛКА-ОЛЬШАНСЬКЕ 2-3

ЗАХОДИ

  1. З нагоди Дня перемоги,  9 травня 2020 року, в умовах карантину по всій Україні,  урочисті заходи в Ольшанській громаді було цьогоріч скасовано. Працівники Ольшанської селищної ради, керівники   бюджетних установ нашої громади вшанували пам'ять загиблих воїнів поклавши квіти до пам’ятника Костянтину Федоровичу Ольшанському та до пам’ятного меморіалу загиблим воїнам у ІІ світовій війні  с.Тернувате. 

  •  З нагоди Дня перемоги, 9 травня 2020 року у с.Трихати статорстою Тетяною Бесклубою та односельчанами відбулося покладання квітів до памятних меморіалів, які є у селі.

 

  • Учасникам війни, з нагоди 70 - річниці Перемоги,  які проживають по населеним пунктам Ольшанської об’єднаної територіальної громади від  селищної ради було особисто розвезено та вручено 28 подарункових наборів.

  • З нагоди Дня Скорботи та вшанування пам’яті жертв війни 22 червня 2020 року в умовах карантину селищним головою та керівниками бюджетних установ громади було вшановано  покладаннями квітів до пам’ятного меморіалу К.Ф.Ольшанського.

 

  • 19 червня 2020 року селищний голова Ольшанської об'єднаної територіальної громади разом із заступником вручили медикам Ольшанської амбулаторії ЗПСМ засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби від "ULEAD з Європою" та привітали увесь медичний колектив з Днем медичного працівника.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь