Ольшанська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

ПІДСУМКИ РОБОТИ ОЛЬШАНСЬКОЇ  ОТГ ЗА КВІТЕНЬ 2020 РОКУ

Дата: 01.05.2020 15:30
Кількість переглядів: 362

ПІДСУМКИ РОБОТИ ОЛЬШАНСЬКОЇ  ОТГ

ЗА КВІТЕНЬ 2020 РОКУ

 

ОЛЬШАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

1) Ольшанською селищною радою вживаються всі можливі заходи щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусної інфекції на території об’єднаної територіальної громади.  

  • На період оголошеного карантину припинено роботу підпорядкованих Ольшанській селищній раді закладів освіти та дошкільної освіти, обмежено роботу закладів культури, скасовано проведення всіх масових заходів, обмежено доступ до адміністративних будівель усіх осіб, крім працівників.  
  • Створена комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  в Ольшанській селищній раді. Постійно проводяться засідання комісії,  з питань забезпечення контролю за виконанням карантинних заходів, у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції на території громади.
  • Представниками патрульної служби поліції та селищної ради проводяться перевірки, щодо організації та дотримання карантинних заходів, по об’єктам виїзної торгівлі на території  Ольшанської об’єднаної територіальної громади. Проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота з попередженням про адміністративну відповідальність за порушення карантинних заходів.
  • Проводиться робота з виявлення та інформування осіб, які прибули з закордону, про необхідність суворого дотримання умов самоізоляції та персональну відповідальність за порушення карантинних заходів.

     2) 14 квітня 2020 року, на засіданні сесії Ольшанської селищної ради, було виділено кошти на придбання засобів індивідуального захисту, антисептичних та дезінфекційних засобів, матеріалів та спорядження. Зокрема, засоби будуть використані  у вогнищах коронавірусної інфекції та для запобігання поширенню вірусної хвороби, у разі необхідності.

    3)  Ольшанська селищна рада звернулася з проханням, до підприємства «ЮГцемент» філія ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» допомогти з придбанням антисептичних та спецзасобів, засобів індивідуального захисту. Цементний завод відкликнувся на дане прохання. Селищна щиро дякує, за сприяння у даному питанні Директору філії  «ЮГцемент» філія ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» Марко Картурану.

 4) Управляння соціального захисту Миколаївської РДА,  за ініціативи Міністерства соціальної політики та Національної мережі продуктових магазинів АТБ,  надали мешканцям Ольшанської громади допомогу, у вигляді продовольчих наборів, під час  карантину  для найбільш вразливих верств населення, які  знаходяться на надомному обслуговуванні, особам за 80 років,  та тим хто самостійно  невзмозі пересуватися. Ольшанська селищна рада дуже вдячна за підтримку та допомогу!

5) Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення про необхідність дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараження коронавірусною інфекцією. Лише неухильне дотримання карантинних заходів дасть змогу попередити розповсюдження інфекції та уникнути епідемічних ускладнень в населених пунктах громади.

6) 24 квітня 2020 року з нагоди 34-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, на знак вшанування пам'яті героїв ліквідаторів, представниками Ольшанської селищної ради, будинку культури, патрульної служби поліції та громадськості, відбулося покладання квітів до Пам'ятного знаку Жертвам ліквідації аварії Чорнобильської катастрофи, який знаходиться в Ольшанській громаді.

Фото без опису

7) Ліквідатори  та учасники аварії на Чорнобильській АЕС, які мешкають у нашій громаді Орленко Г., Алексєєв Ю.І., Дітковський М.Г., Тарасенко В.І., Носовський І.С., Хузіханов С.І.  від Ольшанської селищної ради отримали подарункові набори з нагоди 34-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

 

 

БЛАГОУСТРІЙ

- Ведуться весняні роботи з благоустрою на території Ольшанської громади робітниками з благоустрою:  побілка дерев у селищі, прибирання та впорядкування вулиць, громадських місць, паркової зони. На території с.Трихати робітниками з благоустрою здійснюються роботи по прибиранню території села, викос трави, побілка та покраска.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

- Трудовими колективами бюджетних установ Ольшанської громади  впорядковано прилеглі їм території.

-  До поминального дня впорядковано та прибрано територію місцевого  кладовища у с.Тернувате: здіснено ремонт огорожі на місцевому кладовищі, розчищенно територію, прибирано та вивизено сміття за допомогою спецтехніки  КП Ольшанське та Цемзаводу, завезено пісок на територію. 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

- До травневих свят впорядкувано памятники та пам’ятні меморіали на території Ольшанської ОТГ: Памятник Костянтину Федоровичу Ольшанському у смт. Ольшанське, Пам’ятний меморіал загиблим воїнам у ІІ світовій війні у с.Тернувате, Могила невідомому солдату, який знаходиться на місцевому кладовищі.  У с.Трихати приведено до ладу  2 пам’ятних меморіали, які знаходяться на березі річки Південний Буг та біля Старостівського округу.

Фото без опису

Проведено ямковий ремонт доріг в смт Ольшанське, дооблаштовано 2 лежачих поліцейських.

Фото без опису

- Встановлено лавку на території під торгівельний майданчик.

- Відновлено будівельні роботи по реконструкції спортивного комплексу в смт Ольшанське: встановлюється центральна огорожа спорткомплекса.

Фото без описуФото без опису

- Завершено роботи по реалізації проекту «Капітальній ремонт дитячого майданчика в смт Ольшанське. Після закінчення карантину  вся малеча громади зможе повноцінно відвідувати ігровий майданчик.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

- Ведуться підготовчі роботи до передачі майна у комунальну власність від ОСМ «ДРУЖБА».  Буріння скажини у с.Тернувате . 

- Комунальним підприємством Ольшанське проведено ремонтні роботи по усуненню поривів у  с.Тернувате.

- Ведуться роботи по відновленню вуличних веранд в Ольшанському закладі дошкільної освіти, які в аварійному стані. 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису   

-  В Ольшанський заклад дошкільної освіти придбано та встановлено кондиционер в залі, де проходять всі урочисті свята та випускні вечори для малечі.

- У місцевому парку селища Ольшанське проведено роботи з  облаштування місць для комфортного відпочинку  мешканців громади.  До  робіт активно долучилися небайдужі мешканці громади, працівники Ольшанського будинку культури, дитячої юнацької спортивної школи, комунального підприємства, селищної ради та робітники з благоустрою. Було задіяно спецтехніку Цементного заводу та комунального підприємства. Спільними зусиллями підготовлено територію парку, завезено пісок, встановлено сміттєвий бак, зроблено мангали, встановлено альтанки. Проведено вуличне освітлення з встановленням ліхтарів. Роботи майже завершено.  Ідея облаштування паркової зони була запропонована ініціативним мешканцем громади Горбань Русланом, який звернувся до Ольшанської селищної ради. Дану  пропозицію було підтримано  та спільними зусиллями  зроблено місця для комфортного відпочинку мешканців. Ольшанська селищна рада дуже вдячна  мешканцям громади Горбань Руслану, Нечипоренку Анатолію, Шарій Олександру, Білому Олександру, Кузнєцову Сергію, Чайкі Валерію, Кротчик Ігорю, Погребенко Михайлу, Захарову Андрію, Музиці Євгену, Лариній Валентині, Крамаренко Тетяні,Чурсіну Олександру та усім, хто долучився до корисної справи та приклав чимало зусиль для облаштування зони відпочинку. Ольшанська селищна радавиносить щиру подяку директору філії  «ЮГцемент» філія ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» Марко Картурану за сприяння у наданні спецтехніки,  піску та працівникам заводу Лобунько Руслану, Зеленюку Єгору, Андрущенко Віктору. Після карантину, мешканці зможуть відпочивати там разом з сім'єю чи друзями.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

    Шановні мешканці нашої громади, селищна рада звертається до Вас з проханням, бережливо відноситись до майна, зберігати чистоту, несмітити в зоні відпочинку. Відпочивайте із задоволенням!

 

                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь