Ольшанська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

УВАГА! СПАЛАХ ПТАШИНОГО ГРИПУ У С.ТРИХАТИ!

Дата: 30.12.2020 16:52
Кількість переглядів: 1095

                                                  

Фото без опису

                      УВАГА! СПАЛАХ ПТАШИНОГО ГРИПУ У С.ТРИХАТИ!

Відповідно до звіту Одеської регіональної державної лабораторії  Держпродспоживслужби  м.Одеса про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 30.12.2020 року №004035 п.м20 в патологічному матеріалі (частки селезінки, печінки, трахеї, легенів, нирок) та трахеальних змивах, що надійшли від трьох трупів тушок курей для дослідження методом ПЛР на грип птиці, з приватного домогосподарства с.Трихати, Миколаївського району, Миколаївської області, виявлено  РНК вірусу пташиного грипу А1субтипу Н5.

Згідно п.6.5 Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказам Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 №547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2011 року за №127720015 у господарствах неблагополучної зони, визначеної ДНПК, незалежно від їх форм власності степмінгаут (знищення( спалювання) усього поголів’я птиці.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 30.12.2020 року №6 (далі - ДНПК) враховуючи вимоги Інструкції, територія села Трихати, Миколаївського району, оголошена неблагополучною по грипу птиці , введено карантин з 25.12.2020 та вирішено провести вилучення усього поголів’я птиці.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.12.2012 №1003 все вилучене поголів’я  птиці в епізоотичному осередку (с.Трихати) підлягає компенсації. Сума компенсації за 1 кг. живої ваги становить 57.04 грн.

Крім того, попереджаємо Вас про адміністративну відповідальність відповідно до ст.107 «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог» Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст.251 «Порушення ветеринарних правил» Кримінального кодексу України в разі не допуску до здійснення вилучення сільськогосподарських тварин з метою їх знищення при ліквідації особливо небезпечних (карантинних ) хвороб.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь