Ольшанська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

Мінветеранів сприяє роботодавцям у підготовці до масового повернення українських захисників і захисниць

Дата: 03.08.2023 15:17
Кількість переглядів: 446

☝🏻«Мінветеранів сприяє роботодавцям у підготовці до масового повернення українських захисників і захисниць», – Світлана Кашенець

Про це наголосила заступник міністра у справах ветеранів України Світлана Кашенець під час участі у презентації результатів дослідження про потреби та перешкоди ветеранів при працевлаштуванні. Його провели аналітики Українського ветеранського фонду Мінветеранів за підтримки Lobby X та Work.ua.

💬«Роботодавці мають бути відповідальними. Вони вже мають готуватися до масового повернення українських Захисників і Захисниць з фронту. Перш за все – належно підготувати свої HR-відділи та колективи підприємств до зустрічі наших Воїнів, забезпечити безбар’єрний простір. Крім того, слід орієнтуватися на економічну стратегію розвитку громад, а також на нові професії, які потребуватиме наша держава. Адже наші ветерани й ветеранки володіють унікальними навичками і досвідом, які стануть дуже затребуваними», – зазначила Світлана Кашенець.

Вона поінформувала, що до Мінветеранів активно звертаються представники українських підприємств щодо проведення відповідних тренінгів. Зокрема, як комунікувати з людьми, які нещодавно брали участь бойових діях, як краще адаптувати робочі місця, в тому числі й забезпечити безбар’єрний простір. Адже багато людей, на жаль, матимуть фізичні особливості внаслідок поранень на війні.

🔹Також Світлана Кашенець нагадала, що Міністерство наразі реалізує свій пілотний проєкт із запровадження в Україні помічника ветерана. І одним з ключових завдань такого помічника буде сприяння й супровід ветерана у працевлаштуванні, інформуванні щодо освітніх програм, перенавчанні або перекваліфікації.

«Вони будуть таким місточком між ветеранами та роботодавцями, ветеранами та освітніми закладами. Адже, на жаль, не всі знають про свої можливості, а їх дуже багато», – наголосила заступник міністра.

Крім того, Мінветеранів особливу увагу приділяє освітнім програмам для ветеранів та членам їхніх сімей. Так, сприяння Міністерства у Львові, Вінниці, Дніпрі та Миколаєві відкрито Центри ветеранського розвитку на базах провідних вишів. У них ветерани та їхні родини матимуть можливість розвивати свої професійні навички, проходити перекваліфікацію. Для цього вже розроблені спеціальні освітні модулі.

«Там також будуть працювати наші помічники, які будуть орієнтувати колег щодо профадаптації в регіонах. Тут дуже важливо розуміти, які потреби у працевлаштуванні є у громадах, де проживають ветерани. У нас також тісна співпраця з місцевими органами влади та центрами зайнятості. Є кілька напрацювань і громадських організацій і проєкти, які підтримуються донорськими організаціями. Впевнена, що разом ми зможемо підготувати робочі місця для українських захисників і захисниць», – наголосила Світлана Кашенець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь