Ольшанська територіальна громада

Миколаївська область, Миколаївський район

🇺🇦СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…

Дата: 03.08.2023 15:21
Кількість переглядів: 334

Фото без опису


Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

ГАГІК САРКІСЯН - пенсіонер (с. Мішково-Погорілове)

Гагік Саркісян на власному подвір'ї готував їжу для українських захисників. У перші дні повномасштабної агресії рф проти України власним коштом купляв каву та чай. З них робив гарячі напої та розвозив по блокпостах. 

💬«24 лютого о 3-й годині ночі я не спав. Донька запитала мене, чи буде війна. Я відповів, що буде. Через годину пролунали перші вибухи», – такими спогадами про лютневу ніч починає свою розмову Гагік Саркісян. 

За словами чоловіка, як тільки зійшло сонце, поїхав у місто за продуктами. Дорога була забита автівками і, якщо раніше її можна було подолати за 15 хвилин, то тоді - за декілька годин. На зворотному шляху вже пригощав хлопців смаколиками. 

💬«Я прямо до них підходжу та кажу як є, мовляв, пригощайтеся! Спочатку поставились з недовірою, а потім вже самі звертались з проханнями», – додає Гагік. 

Готував перший місяць пенсіонер власними силами та заготівлями, які були вдома. Потім - сусіди почали зносити крупи, овочі, домашню консервацію, м’ясо. Допомагала і громада.  

💬«І варили їсти, і ліс пиляли для оборонних споруд. Те, що треба було робити, ми все робили, що хлопці просили. У нас не було командирів (серед цивільних). Для мене головне, коли люди гуртуються, то вони всі однакові і мета однакова. Тоді і все виходить!» – розповідає Гагік. 

Пенсіонер ділиться, доньку та онука вивіз до іншого міста. Адже залишатися у селі ставало дедалі небезпечніше. Подвір'я почали обстрілювати, а поряд у кілометрі точилися бої.  

💬«Одного разу було дуже страшно, коли через балку  вертоліт летів…Ця картина мені знайома, цей почерк також! Через карабаську війну, у 1988 році на моїй малій Батьківщині радянська армія стояла. Два страшні роки - комендантська година, спека, південь. Нас, як худобу, ганяли туди-сюди…Ми виїхали звідти до України, яка стала другою домівкою», – говорить Гагік Саркісян. 

Тривалий час будинок Гагіка був відчинений для захисників цілодобово. У будь-який момент привітний господар частував гарячою їжею, надавав можливість для перепочинку та вирішення побутових потреб. Навіть зараз бійці, будучи проїздом, заходять на гостини та дякують за підтримку. 

💬«Моя мотивація - свобода. І вона неоціненна! Адже Господь усіх людей наділяє і свободою, і людяністю, але не всі їх беруть. Армія створена не вбивати, а захищати людей. Коли ж функціонал змінюється, усі стають проти цієї армії. Так само й українці стали проти військ рф, які приїхали сюди вбивати», – підсумовує свою розповідь Гагік Саркісян.

🩵💛Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація  започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України. 

👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер  сторінки Миколаївської ОВА https://www.facebook.com/mykoda . 

#проєктсильнінезламнівільні, #миколаївщина, #всебудеукраїна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь